Ticker

6/recent/ticker-posts

Windows Vpn Bağlantısı İnterneti Kesiyor Çözümü

 


Vpn kullanma amacımız genellikle veri güvenliği oluyor. Adından da anlaşılacağı üzere (Virtual Private Network) özel sanal ağ, ile bir uygulamaya veya network e ip bazında gerçek bilgilerinizi göstermeden bağlanabilirsiniz.

Tabi ki de bu kavram oldukça kabataslak ve vpn oldukça geniş bir dünyadır. Bir den fazla vpn türü vardır ve bu türlerin oldukça fazla kullanım alanları, amaçları bulunmaktadır. Bugün ise Windows bilgisayarımızda vpn yapınca neden internet kesilir ? bunun çözümünü anlatacağız. Arkadaşlar Windows’ da vpn bağlantısını aktif ettiğinizde internetinizin kopmasının nedeni şudur.

Vpn Balantısı İnterneti Kesiyor ?

Windows vpn bağlantısının gateway ( varsayılan ağ geçidi ) ini varsayılan gateway olarak ayarlar. Yani vpn bağlantınızın gateway’i neyse bilgisayarınızın gateway’ i de o olur. Böyle olunca da normal olarak internet bağlantısı kesilir. Ancak şimdi göstereceğimiz ayar ile bu durumun önüne geçmek yani vpn ve Windows gateway’lerini ayırmak mümkün. Vpn gateway adresinin varsayılan gateway olmasını engellemek için Ağ paylaşım merkezini açın.

vpn-ayarlari

 

Yukarıda gördüğünüz gibi paylaşım merkezini açtıktan sonra vpn bağlantımızın üzerine tıklayalım. Vpn bağlantınızın üzerine tıkladığınızda aşağıdaki resim 1 penceresi açılacak. Bu pencerede özellikler butonuna tıklayın. Özeliklere tıkladığınızda ise resim 2 penceresi gelecek.

Buradan ise ağ iletişimi sekmesine geliyoruz ve orta kısımdan IPv4 üzerine gelerek aşağıdan özellikler butonuna basıyoruz. Özelikler dedikten sonra resim 3 penceresini göreceksiniz. Buradan ise gelişmiş butonuna tıklayın. Gelişmiş butonuna bastığınızda ise son olarak resim 4 penceresini göreceksiniz.

Burada yapmamız gereken ayar aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi uzak ağda varsayılan ağ geçidini kullan seçeneğinin işaretini kaldırmak ve aşağıdan tamam butonuna basarak işlemi kaydetmek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkadaşlar yukarıdaki işlemleri yaptığınızda artık vpn bağlantınız aktif olduğunda bilgisayarınızdaki internetin kesilmemesi gerekiyor. Eğer halen problem yaşıyorsanız nedeni şu olabilir. Arkadaşlar bu işlemi vpn bağlantınızı aktif etmeden önce yapmanız daha faydalı olacaktır.

Bu yüzden eğer vpn bağlantınız aktif iken yaptıysanız yine internet bağlantı problemi yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumda vpn bağlantınızı gerekirse kaldırın ve yeniden ekleyin. Ekledikten sonra aktif etmeden önce yani vpn bağlantısı yapmadan önce anlatılan ayar değişikliğini uygulayın ve daha sonra vpn bağlantısı yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar