Ticker

6/recent/ticker-posts

Seo Nedir Ne İşe Yarar?

Teknik Anlamı İle Seo

Seo;Organik arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitenizin trafik miktarını ve kalitesini artırmak için yapılan bir uygulama olan Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir.

Gerçek Anlamı İle Seo
  1. Çekeceğiniz Trafik Kalitesi: Trafik her anlamda web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar anlamına gelir. Aslında herkes sadece trafik değil kaliteli bir trafik ister. Yani kullanıcı olarak nitelendirdiğimiz web sitenizi ziyaret eden kişiler aslında müşterileriniz olmalı.
  2. Müşterilerinizin Arayabileceği Anahtar Kelime Kalitesi: Seo Optimizasyonu içerik yöneticileri genelde hizmetlerinizle alakalı anahtar kelimelere odaklanır ve buna göre bir çalışma algoritması belirler. Fakat durum aslında sadece anahtar kelimelerin web sitesinize yerleştirilmesi değil, aratılan anahtar kelimelere sitenizin nasıl bir kalitede cevap verebildiğidir. Genel terimler kullanmak yerine müşterileriniz gibi düşünüp kendi aratma stilinizden yola çıkarak eş anlamlı kelimeler kullanmak şu zamanlarda google’ın daha fazla doğallığa yöneldiği mesajlarını veriyor.
  3. Kitle Analizi: Kitlenizi analiz ettiniz mi ? Aslında sitenizi ziyaret etmesini istediğiniz doğru kişilere mi hitap ediyorsunuz. Bu günlerde web sitelerinizi yaptırdığınız firmalar veya bireysel çalışan web tasarımcı güruhun çoğu sitelerinizi sadece tasarım ve içerik modeli olarak tasarlar. Aslında durum bunun tam tersidir. Kitlenize hitap etmek için pazarlama yöntemleri belirleyebilen bir reklam yönetim uzmanı da gereklidir. Seo optimizasyonu ile kitlenize hitap etmek için bir kişi ile değil bir ekiple çalışmalısınız. Bu ekipte reklam metinlerini hazırlayan ve hizmet faaliyetinizle ilgilenen kişilerin arattığı kelimelerini belirleyen seo uzmanı değil bir pazarlama uzmanıdır.

Seo Stratejileri Yoktur, İyi Kalitede Web Siteleri Vardır

Burada seo stratejileri gibi teknik içerikler aradıysanız şimdiden okumayı bırakabilirsiniz. Bize göre seo stratejileri yoktur. Google veya benzer arama motorlarının aradığı web sitesi formu bellidir. Bir seo uzmanı seo tekniği uygulamaz. Seo’nun gerçek algoritmasını bilir buna göre çalışma yapar. Birinci sıraya çıkarılamayacak hiç bir web sitesi yoktur. Web sitesi içerikleri ve kodlaması doğru yöntemlerle profesyonel yazılım uzmanları tarafından yapıldığında sitenizin trafiği artar. Dolayısı ile TürkWeb kendi içeriklerini eğitim amaçlı değil müşterilerini bilgilendirme amaçlı yayımlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar