Ticker

6/recent/ticker-posts

COO Nedir?


 


COO, özellikle çok sahipli şirketlerin içerisinde yer alan, şirketin günlük çalışmalarını takip eden ve şirket içerisindeki çalışmaların büyük bir bölümünden sorumlu olan kişidir. Bir şirketin sahip sayısı az ise bir CEO'yu aynı zamanda COO pozisyonunda da görebilmek mümkünken çok sahipli şirketlerde CEO ve COO 'nun ayrı pozisyonlar içerisinde çalıştığını görürüz. COO şirket içerisindeki çalışmaları takip edip, bu çalışmaların tümünün raporlarını en üst ve yetkili makama sunar. Yani bir bakıma Türkçede kullandığımız Müdür kavramına denk bir pozisyondur.

COO

COO Açılımı

COO İngilizcede yer alan “Chief Operating Officer” kelimesinin kısaltılmasıdır. Türkçe'de COO için belirlenmiş olan bir açılım bulunmamasına karşın buna en yakın pozisyonun müdürlük pozisyonunu olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

COO Ne İş Yapar?

COO pozisyonu sıklıkla CEO pozisyonuyla karşılaştırılmaktadır. CEO, şirketin genelinden sorumluyken ve asıl önemli olan icra kurulundan alınan kararların gerçekleştirilmesiyken COO şirket içerisindeki günlük işlerden sorumludur. COO bir üst makamdan talimatları alır ve bu talimatların yerine getirilmesi, yerine getirildikten sonra istenen raporların en üst seviyelere raporlanması kanadında yer almaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar