Ticker

6/recent/ticker-posts

Vulnerability Nedir?

Vulnerability (Güvenlik Açığı), herhangi bir yazılımın veya web yazılımının içerisinde yer alan sistem hatalarıdır. Bu açıklar yada sistem hataları kullanıldığında kötü niyetli kişiler sisteme sızarak açığın imkan verdiği şekilde bilgilere erişebilir veya değiştirme hakkına sahip olabilir. Vulnerability bir web sitesinin yazlımında olabileceği gibi ayrıca bir bilgisayar yazılımının içerisinde de yer alabilir.

Hemen bir örnekle anlatımımızı pekiştirelim; internet tarayıcınız içerisinde bir Vulnerability bulunduğunda bu açık sayesinde farklı bir kişi sizin giriş yapmış olduğunuz internet sayfalarını görüntüleyebilir veya bu sayfalar içerisinde sizin yaptığınız aktiviteleri takip edebilir. Yada kullandığınız CMS sisteminin içerisinde bir açık yer alması durumunda bu açık kullanılarak sitenize farklı şekillerde zarar verilebilir. Bu nedenle yazılımlar içerisinde yer alan açıklar kullanıcılar için oldukça önemli bir konudur.

                                                Web Vulnerability Pdf Sistem Nasıl Hacklenir

Vulnerability

Vulnerability yani güvenlik açıklarından etkilenmemek için bilgisayarınızda yer alan koruma yazılımıyla bilgisayarınızı tarayabilir veya bilgisayarınızı taramak için özel olarak tasarlanmış olan bir Vulnerability yazılımı indirebilirsiniz. Bu sayede yazılım açıklarından kaynaklı olarak bilgisayarınızın ele geçirilmesinden ve kişisel verilerinizin kullanılmasından kendinizi koruyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar